• Ελληνικά
  • English

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Samiotis Tours – Ιωάννης Σαμιώτης

Είμαι ο Γιάννης Σαμιώτης, τουριστικός πράκτορας γεννημένος στη Μυτιλήνη, απόφοιτος αμερικάνικου κολλεγίου. Είμαι έγγαμος και πατέρας μίας κόρης.

Η επαφή μου με το τουρισμό ξεκίνησε από μικρή ηλικία όταν άσχολιόμουν με εκδρομές, ταξίδια κτλ.  Από τα 18 μου χρόνια έως τα 28 δούλεψα υπάλληλος σε τουριστικό γραφείο της πόλης μας. Στή συνέχεια αποφάσισα να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση και δημιούργησα το γραφείο Γενικού Τουρισμού  SAMIOTIS TOURS στη προκυμαία Μυτιληνης. Με όρεξη και μεράκι  ασχολήθηκα με το επάγγελμα και με άξιους συνεργάτες που στελεχώνουν το γραφείο μέχρι και σήμερα, καταφέραμε να γίνει το γραφείο SAMIOTIS TOURS μέλος της IATA, το μοναδικό τουριστικό γραφείο στο νησί πού έχει αυτή τη διάκριση. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου για 19 έτη.  

Το γραφείο SAMIOTIS TOURS έχει 50 χρόνια ζωής, διαθέτωντας ιδιόκτητο στόλο τουριστικών λεωφορείων και ασχολείται με εκδόσεις  ακτοπλοϊκών -αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού -εξωτερικού , με εκδρομές στο νησί μας, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οργανώθηκαν από το Γραφείο SAMIOTIS TOURS σημαντικές και πολυάριθμες τουριστικές εκθέσεις  μέσω της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για την προβολή του νησιού μας και των υπολοίπων νησιών που την απαρτίζουν . Η συμμετοχή μας στις συγκεκριμένες εκθέσεις στέφθηκε με επιτυχία, κάνοντας τόσο τη Νομαρχία όσο και τον Δήμο Μυτιλήνης και πολλούς άλλους Δήμους Μυτιλήνης (πριν τον Καλλικράτη) να επμπιστευθούν την τουριστική προβολή του νησιού και του δήμου τους.

Προσωπικά, διετέλεσα για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης  τουριστικών Πρακτόρων καί από το 1996 έως και 2016 υπήρξα ενεργό μελος του Επιμελητηρίου Λέσβου, σε θέση οικονομικού επόπτη. Με 40 και πλέον χρόνια παρουσίας μου στα τουριστικά δρώμενα της Λέσβου και αρκετή εμπειρία, συνεχίζω το επάγγελμα του τουριστικού πράκτορα με μοναδικά κίνητρα την εξυπηρέτηση των τουριστών -ταξιδιωτών με υψηλές προδιαγραφές , την άρτια δημιουργία και εκτέλεση εκδρομών και την τουριστική αναβάθμιση της Λέσβου.