• Ελληνικά
  • English

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΧΙΟ Προσκύνημα στην Αγία Μαρκέλλα Αναχώρηση 21/07/22 - Επιστροφή 23/07/22
ΧΙΟΣ

Πληροφορίες

 

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ  ΧΙΟ

 Προσκύνημα στην Αγία Μαρκέλλα

 

Αναχώρηση 21/07/22 -  Επιστροφή 23/07/22

 

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 21/07/22 :

Αναχώρηση από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τη Χίο στις 18:00 το απόγευμα με το πλοίο «Νήσος Σάμος». Άφιξη στη Χίο στις 21:00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 22/07/22 :

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την Μονή της Αγίας Μαρκέλλας, στην Βολισσό, για προσκύνημα στην θαυματουργή εικόνας της, την ημέρα που γιορτάζεται η μνήμη της. Το πανηγύρι αυτό είναι το μεγαλύτερο παγχιακό πανηγύρι και αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο πλήθος προσκυνητών που συρρέουν από διάφορα μέρη της χώρας για να τιμήσουν τη μνήμη της αγίας. Ο ναός είναι χτισμένος σε κόλπο ανάμεσα σε τεράστια αιωνόβια πλατάνια. Η εντυπωσιακή παραλία που απλώνεται μπροστά από τη Μονή προσφέρει στον επισκέπτη μαύρη άμμο, κρύα και βαθιά νερά και υπέροχη θέα προς τα ιστορικά Ψαρά. Από το βορειότερο σημείο της παραλίας, ανάμεσα στη θάλασσα και τα απόκρημνα βράχια, ξεκινά ένα στενό μονοπάτι προς το Αγίασμα, το σημείο όπου μαρτύρησε η Αγία Μαρκέλλα. Μετά τη λειτουργεία και το προσκύνημα, θα επισκεφτούμε τα Καρδάμυλα, χωριό που χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, τους στενούς του δρόμους, τα σκυρόστρωτα σοκάκια του και τα πετρόχτιστα σπίτια του. Συνεχίζουμε για τον Βροντάδο, , στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, παραλιακή κωμόπολη κτισμένη μέσα σε ελαιώνες, ανθόκηπους, αμυγδαλιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα, με τους πολλούς ναούς και το περίτεχνο Δημαρχείο. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη. Διανυκτέρευση.  

 

3η ΜΕΡΑ Σάββατο 23/07/22 :

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Καλλιμασιά με το μοναστήρι της Παναγίας της Πλακιδιώτισσας. Ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά χωριά οχυρωμένο με τείχη που έκλειναν περιμετρικά γύρω του.  Ο γυναικείος χειροτεχνικός Συνεταιρισμός του χωριού είναι ξακουστός για τα παραδοσιακά χιώτικα κεντήματά του. Έπειτα φτάνουμε στην Κώμη, μία από τις ομορφότερες και πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού. Συνεχίζουμε για το γραφικό λιμανάκι Εμπορειό, με τα μαύρα βότσαλα και τα καθαρά νερά. Κατόπιν, φτάνουμε στο “ζωγραφιστό χωριό”  Πυργί με την θαυμάσια αρχιτεκτονική του και τα μοναδικά ξυστά  στις προσόψεις των σπιτιών. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε την εκκλησία-κόσμημα του 12ου αιώνα των Αγίων Αποστόλων. Θα κάνουμε μικρή στάση σε περιοχή με μαστιχόδενδρα για να δούμε από κοντά τα μοναδικά  αυτά στο είδος τους δένδρα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε στο μοναδικό Μουσείο Μαστίχας, εναρμονισμένο με το περιβάλλον και με την παράδοση του τόπου, το Μουσείο συστήνει στους επισκέπτες την ιστορία της μαστίχας, αλλά και των ανθρώπων που έδεσαν απόλυτα τη ζωή τους με τη ρητίνη η οποία «δακρύζει» μόνο  εκεί. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τα Μεστά, ένα μεσαιωνικό χωριό πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής με τα στενά σκεπαστά σοκάκια και γεμάτα μεσαιωνικά  μνημεία και την εκκλησία του Μεγάλου Ταξιάρχη. Επιστροφή στην πόλη της Χίου, και ελεύθερος χρόνος για βόλτα, ψώνια, καφέ μέχρι τις 21:00 το βράδυ που θα πάρουμε το πλοίο ‘Νήσος Σάμος για την Μυτιλήνη με ώρα άφιξής τα μεσάνυχτα.

 

 

 

ΤΙΜΗ  ΚΑΤ΄  ΑΤΟΜΟ :  
143 Ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο

 

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Ακτοπλοϊκά  εισιτήρια  Μυτιλήνη – Χίος – Μυτιλήνη, απλή θέση σαλόνι
  • Όλες οι μετακινήσεις - εκδρομές με κλιματιζόμενο  πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • 2 διανυκτέρευσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό
  • Συνοδός – αρχηγός

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

- Κάθε είδος ποτά και αναψυκτικά.

- Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κλπ.

- Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
- Ο  αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει την διάταξη της εκδρομής για λόγους ανωτέρας βίας χωρίς να παραλείψει τίποτα από τα αναγραφόμενα στο πρόγραμμα.

- Παιδιά έως 4 ετών είναι δωρεάν και δεν δικαιούνται κλίνη και θέση στο πούλμαν.

Λεπτομέρειες

Τιμή: 
ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ : 143 ευρώ σε δίκλινο
Κατηγορία Εκδρομής: