• Ελληνικά
  • English

6 ήμερη Οργανωμένη Εκδρομή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΑ Αναχώρηση 26/10/2023- Επιστροφή 31/10/2023
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΑ

Πληροφορίες

 

6 ήμερη  Οργανωμένη  Εκδρομή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  –  ΠΡΟΥΣΑ

 

 

 

Αναχώρηση   26/10/2023     -     Επιστροφή   31/10/2023

 

1 ημέρα :  Συγκέντρωση  στον χώρο του τελωνείου Μυτιλήνης στις  08:00 απ΄ όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων ή ταυτοτήτων νέου τύπου, θα αναχωρήσουμε για το  Αϊβαλί.  Μετά από ένα ταξίδι μίας και μισής ώρας με το πλοίο φθάνουμε στο Αϊβαλί  και επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο με κατεύθυνση την όμορφη Κωνσταντινούπολη.  Η πορεία μας κινείται μέσω  Μπαλικεσίρ με πιθανές εξόδους την Μπάντιρμα ή τα Μουδανιά ή την Γιάλοβα και η άφιξη μας στην Κωνσταντινούπολη υπολογίζεται αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Ταξίμ. Ελεύθερος  χρόνος,  για  βόλτα,  φαγητό, διανυκτέρευση.

 

2 ημέρα :   Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην εκκλησία των εκκλησιών  και σύμβολο του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Μπλε Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, και ακριβώς μπροστά την πλατεία, βρίσκεται στη θέση που ήταν παλιά ο Ιππόδρομος, απ΄ όπου ξεκίνησε η στάση του Νίκα, απομεινάρια του οποίου διακρίνονται στην άκρη της πλατείας όπως και το υδραγωγείο, και την υπόγεια Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το επιβλητικό άγαλμα της Μέδουσας. Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Το βράδυ  θα πάμε σε ένα  από τα  μεγαλύτερα κέντρα  διασκεδάσεως  με  οριεντάλ πρόγραμμα  και  χορό της κοιλιάς (προαιρετικό).   Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3 ημέρα :   Μετά  το πρωινό  μας  θα επισκεφτούμε το Ντουλμά Μπαχτσέ, ένα εκπληκτικής ομορφιάς παλάτι, το οποίο λειτουργεί σήμερα ως μουσείο, όπου βρίσκονται τόνοι χρυσού από δώρα και λάφυρα των Σουλτάνων. Έπειτα θα πάμε  στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το κέντρο της ορθοδοξίας, και εν συνέχεια θα ανάψουμε  ένα κερί στην ιερά  Μονή Βλαχερνών, εκεί όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος, στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα, γνωστή και ως Μονή Ζωοδόχου Πηγής όπου αναβιώνει ο μύθος των μισοψημένων ψαριών, και στη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες. Στη συνέχεια, θα κάνουμε την  μίνι κρουαζιέρα  στα πανέμορφα  στενά του  Βοσπόρου και θα μείνουμε έκθαμβοι από την ομορφιά και τα κάλλη τους.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο, Δείπνο, Διανυκτέρευση

 

4 ημέρα :  Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου. Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

5 ημέρα :  Αφού πάρουμε το πρωινό  μας  θα περάσουμε τη γέφυρα προς την Ασιατική Τουρκία και δια μέσου Γιάλοβας θα κατευθυνθούμε για την Προύσα. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε να επισκεφτούμε το μεγάλο  Πράσινο  Τζαμί  και το Μαυσωλείο  του Σουλτάνου  Τζελεπί.  Στη  συνέχεια  θα επισκεφτούμε τον Τάφο του Καραγκιόζη. Επίσκεψη στην αγορά για να θαυμάσετε τα εκπληκτικά μεταξωτά, τα  λευκά είδη, τα είδη ρουχισμού κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

6 ημέρα :  Μετά το πρωινό, μια σύντομη ξενάγηση στη μεγάλη και επιβλητική πόλη της Προύσας και σιγά-σιγά αρχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής με προορισμό το Αϊβαλί απ΄ όπου θα πάρουμε στις 18:00 το πλοίο της επιστροφής για την Μυτιλήνη.

   ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ :

 

Σε  Δίκλινο / Τρίκλινο δωμάτιο  :             565   Ευρώ Μονόκλινο :         645   Ευρώ

 

Παιδιά 5 – 11 ετών : 495 Ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :                                                                   

 

  1. Ακτοπλοϊκά  εισιτήρια  Μυτιλήνη – Αϊβαλί μετ΄ επιστροφής
  2. 6  ολοήμερες  εκδρομές με κλιματιζόμενο  πούλμαν
  3. Μίνι  κρουαζιέρα Βοσπόρου
  4. Ολοήμερη κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησσα
  5. 5 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο 3*-4*  με πρωινό και δείπνο
  6. Ελληνόφωνος  ξεναγός
  7. Συνοδός  γραφείου

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :  

- Κάθε είδος ποτά και αναψυκτικά.

- Εισιτήρια  σε  αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κλπ.

- Ό,τι ρητά  δεν αναφέρεται  στο  πρόγραμμα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 

- Ο  αρχηγός έχει  το δικαίωμα να  αλλάξει  την διάταξη της εκδρομής για λόγους ανωτέρας βίας  χωρίς να παραλείψει        τίποτα  από τα αναγραφόμενα στο πρόγραμμα.

- Παιδιά  έως 4 ετών είναι δωρεάν και δεν δικαιούνται κλίνη και θέση  στο  πούλμαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Λεπτομέρειες

Τιμή: 
ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ : 565 ευρώ σε δίκλινο-τρίκλινο, 645 ευρώ μονόκλινο, 495 ευρώ παιδιά 5-10 ετών
Κατηγορία Εκδρομής: